Cupatge final i cap a les botes

Aquest cop vaig una mica endarrerit en l’actualització del bloc i cal que conegueu algunes coses que s’han anat fent durant aquest temps.

Per començar, el dissabte 21 de Desembre vàrem fer un altre viatge llampec al Priorat a cercar els altres vins per fer el cupatge final del RODAMON. Després de recollir el Merlot i el Sirah al Celler Burgos Porta que ens guardaven el Salvador i la Conxita, seguidament ens vam desplaçar a la Cooperativa de Masroig (DO Montsant), per recollir la Carinyena (altrament coneguda com Samsó) i sense perdre pistonada, tornada cap a casa per omplir les botes i deixar en repòs, tota la feina feta durant tant de temps.

Finalment hem decidit fer dos cupatges per elaborar dos vins diferents i veure quines aportacions fan cada raïm en cada un d’ells.

En una de les botes hi tenim un 60 % de la Garnatxa negre collida a La Garriga, un 20 % de la Carinyena de Masroig i l’altre 20 % restant, amb el Sirah del Priorat.

L’altra bota, l’hem omplert amb un 60 % de la Carinyena del Montsant, un 20 % de la Garnatxa negre restant que teníem de La Garriga i finalment el 20 % de Merlot del Celler Burgos Porta del Priorat

El resultat final i pendents de l’evolució que anirà tenint amb la fusta, és que en la primera bota hi tenim un vi més fàcil de prendre, d’un color lluent i tonalitats clares de cirera, amb un sabor i olor intens, fresc i afruitat, menys untuós i de pas ràpid per la gola, sense deixar tanins i astringències a la boca.

En el segon cupatge, el sabor i el color són més intensos, de tacte més untuós, deixant impregnat amb contundència tota la boca i a la gola, al seu pas durant un temps més llarg, amb la personalitat i el caràcter típic de la llicorella de la comarca del Priorat.

 

Així doncs, ara només queda esperar i anar veient com va evolucionant tot plegat, controlant les botes, els sulfits i anar-les reomplint cada mes, pels efectes de la micro-oxigenació que aporten els porus de la pròpia fusta i el que la mateixa bota va absorbint i xuclant durant el repòs del vi.

Com diu l’anunci de la televisió, algunes coses a la vida no tenen preu, per la resta, 

Visa o Master Card.